Monday, 18 November 2013

Resepi brownies

Ramai yang review kata brownies ni rasanya ala2 kartika sari. Ye ke x tu saya kurang pasti sbb saya sendiri x pnh rasa pun. Hehee..

Di sebabkan ramai yg minat brownies ni..apa kata saya share kn resepi so that korang smua leh try later.. try jgn x try. Nk jual pun xde hal. Saya halalkan. Hehe.. resepi je pun.


(8x8 square pan)

170g dark chocolate
90g butter
35g koko

Cairkn dgn kaedah double boil.


100g tepung
1/4 ts garam
1/4 ts baking powder

Tapis bersama.


2 biji telur + 1 kuning telur
180g gula castor
1 ts vanilla

1. Beat telur n gula. Masuk esen vanilla.
2. Masuk choc cair
3. Masuk tepung.
4. Bakar 180'c dlm 35min.
Adunan akan naik kembung and turun balik rata. Dah turun tu means dah masakla..
Senang kan? Apa lagi.. cer try test la.. feel free to share this recipe k?

9 comments:

  1. Serius sedap kalah secret recipe..bravo2! Highly recommended!

    ReplyDelete
  2. Dear..... If i nak buat yg 10" banyak mne adunan kne gandakan? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambah lg stengah adunan ni k?

      Cth : choc.. total 170g/2 + 170g.. 255g

      Delete
  3. Yana. Thanks. Aku nk cuba ni nanti! Auwww lebyu :)

    ReplyDelete
  4. Assalam...akak kat mne ye...shah alam ye...nak x rase brownies kartika sari...saye ade ni...bgi alamat..saye pos sikit kak....whatsapp saye... 0123434302 shafinaz

    ReplyDelete
  5. Assalam...akak kat mne ye...shah alam ye...nak x rase brownies kartika sari...saye ade ni...bgi alamat..saye pos sikit kak....whatsapp saye... 0123434302 shafinaz

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Sis kalau telur satu setengah adunan macam mana

    ReplyDelete